BosnianBA
 

Općine

Partneri

Preporučujemo

POČINJE UREDJENJE CENTRA ZA RAZVOJ PRIVATNOG PODUZETNIŠTVA

Danas je između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića, direktora Lokalne akcione grupe Una-Sana i direktorice firme SAMD Građenje Mirele Suljanović, potpisan ugovor o izvođenju radova na uređenju platoa Zanatskog centra u Bosanskoj Krupi, koji je odlukom Općinskog vijeća na pretprošloj sjednici proglašen Centrom za razvoj privatnog poduzetništva.

Ugovor  je vrijedan 65 hiljada KM i podrazumijeva izvodjenje radova na kompletnom  uređenju platoa nekadašnjeg zanatskog centra koji odskora preimenovan u Centar za razvoj privatnog poduzetništva. Sredstva za uređenje Općina Bosanska Krupa pored vlastitog budžeta je osigurala je i kroz projekt Centar za podršku i razvoj poduzetništva – CPRP i „CREDO Krajina“, a uz pomoć Agencije za razvoj preduzeća EDA.

Kroz obnovu infrastrukture u devastiranom poduzetničkom centru sa najvećom koncentracijom poslovnih prostora i objekata u gradu, stvaranjem povoljnog okruženja za pokretanje malih biznisa, trebalo bi biti pokrenuto barem 10 novih poslovnih inicijativa. Općinsko vijeće Bosanska Krupa je na svojoj posljednjoj sjednici usvojilo odluku o olakšicama za sve one koji namjeravaju svoj biznis pokrenuti ili preseliti u Centar za razvoj privatnog poduzetništva pa će tako svi oni koji se odluče  za ovu lokaciju komunalne naknade i druge obavez plaćati po znatno nižoj cijeni  nego obrtnici i poduzetnici u drugim dijelovima grada. Osim otvaranja novih radnih mjesta, obnova poslovne infrastrukture će značajno unaprijediti i poslovni ambijent i sam izgled grada, a značajno će ojačati ujedinjene poduzetnike u predlaganju novih incijativa i razvojnih planova prema organima vlasti.

U finansiranju radova na uređenju platoa Zanatskog centra, Općina će osim podrške Agencije EDA imati podršku i vlasnika poslovnih objekata koji gravitiraju na tom području.

Rok za završetak ugovorenih radova između Općine, LAG Una-Sana i firme SAMD Građenje je 90 radnih dana.

Copyright LAG Una-Sana
شات | سعودي كول